Mancam sa traim sau traim ca sa mancam?

Eterna intrebare, Mancam sa traim sau traim ca sa mancam? Gurmandismuls si ale lui .

Cand am aflat ca numarul oeamenilor obezi au depasit numarul malnutritilor confrom unui raport realizat de Federatia Internationala a Crucii Rosii, am crezut ca este o alta gluma. Doar ca una ne reusita de data asta. Unii se indoapa pana pleznesc,  de diferite boli iar alti la randul lor mor si ei tot de diferite boli doar ca sunt cauzate de lipsa mancarii, cu alte cuvinte mor de foame.

2010 procente, 15 % din populatia globului moare de foame in timp ce 20% din populatie este supraponderala, incearcand sa intelegi ce se intampla cel mult poti sa iti dai seama ca repartizarea hranei la nivel mondial este deficitara.

Cum ajung unii oameni sa aiba mai mult decat trebui si cum ajungem sa-i lasam pe altii sa sufere de foame? Se chiama pretul ignorantei si este al tuturor celor 20% care sunt obezi si al celorlalti 65 % care prefera sa priveasca in alta parte. Cu siguranta nu poate un singur om sa schimbe lumea, dar mi-am propus ca in orice hiper sau super market in care intru si care este implicat in colectarea alimentelor ne perisabile in scopuri caritabile, am sa pun ceva.

Cine stie poate devenim normali.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s